De omgeving

Omgeving

De ligging is ideaal, op maar 5 autominuten van het dorpje Alhaurín el Grande.  Een betere uitvalsbasis om Andalusië te ontdekken is er niet te bedenken.

Leuke plekken om te bezoeken zijn:

De meren van El Chorro

Betoverend mooi zijn de turquoise gekleurde meren van El Chorro, waar je ’s zomers kunt zwemmen en picknicken. Indrukwekkend is de Garganta del Chorro, een diepe kloof omringd door steile rotswanden.

el chorro

El Caminito del Rey

In natuurpark El Chorro kunt u een wandeling maken over El Caminito del Rey, het koningspad. Dit wandelpad, dat voorheen bekend stond als het gevaarlijkste wandelpad ter wereld, is na een grondige renovatie weer opengesteld voor publiek.De spectaculaire wandeling van ruim 7,5 km voert u door schitterende natuur en langs steile rotswanden met spectaculaire uitzichten. Een echte aanrader, maar minder geschikt voor mensen met hoogte- of dieptevrees. U kunt de tickets online bestellen bij reservering van uw verblijf. Voorkom teleurstelling en wacht niet te lang met reserveren.

De rotsformaties van El Torcal

Een wandeling langs de grillige kalkstenen formaties in het nationale park El Torcal mag u niet overslaan. Er zijn korte en lange wandelroutes door dit schitterende natuurgebied waar u vaak roofvogels en steenbokken kunt zien.

Andalusie MB 227 2013.JPG

Het natuurpark Sierra de la Nieves

Het Sierra de las Nieves Natuurpark is ongeveer 20.000 hectare groot en ligt in het midden van de provincie Malaga, op slechts 58 kilometer ten westen van de hoofdstad. Dit biosfeerreservaat grenst zowel aan de Costa del Sol als aan het gebied bij Ronda en het deelt haar spectaculaire landschappen met een twaalftal dorpen: Alozaina, Casarabonela, Tolox, El Burgo, Yunquera, Monda, Guaro, Istán, Ojén, Ronda en Parauta.

Net als de andere natuurparken in Andalusië is het Sierra de las Nieves Natuurpark de thuisbasis van diverse beschermde zoogdieren en vogels, zoals ibexes en adelaars. Het meest eigenaardige aan dit park is ongetwijfeld de aanwezigheid van de zeldzame Spaanse Spar, die in grote getallen haar bergen bevolken.

Andalusie MB 009 2013

Authentieke Spaanse dorpjes bezoeken

De fantastische Witte Dorpjes in Malaga, beter bekend als de Pueblos Blancos, zijn beroemd over de hele wereld en voorzien de provincie van haar stijlvolle en romantische imago. De witgeverfde huizen, de steile smalle straatjes en de prachtige uitzichten die je vanuit deze dorpjes kunt bewonderen zijn de erfenis van de Moren, die meer dan 7 eeuwen lang de scepter zwaaiden in het zuiden van Spanje.

De dorpjes ademen een sfeer uit van rust en kalmte en zijn meestal gelegen op een heuveltop waardoor ze bijzonder fraai afsteken tegen de helderblauwe Andalusische hemel en haar groene heuvels en bergen.

Een paar van de Witte Dorpjes van Andalusië zijn terug te vinden in Malaga en we raden je aan om ze per auto te bezoeken aangezien het openbaar vervoer van en naar deze dorpen niet altijd even optimaal is. Een auto huren is daarom wat ons betreft het beste en goedkoopste alternatief als je een bezoek wilt brengen aan de Witte Dorpjes in Malaga.

Andalusie MB 150 2013.JPG

Meer tips over leuke activiteiten